آموزش نصب جوملا یک از متداول ترین سوالات کاربران جدید جوملا است. اگرچه نصب آن بسیار آسان است ، اما گاهی اوقات برای مبتدیانی که روش های صحیحی از انجام آن را نمی دانند سوال برانگیز می شود. در نتیجه، ما یک راهنمایی جامع همراه با جزئیات در مورد نصب جوملا گرد آورده ایم که در آن نحوه نصب در localhost و سرور وب نیز در بر می گیرد.
در این مقاله، نحوه نصب جوملا 4 را نیز نشان داده ایم. همانطور که می دانید جوملا 4 از نظر مراحل نصب کمی متفاوت از جوملا 3 است. با این حال، نصب جوملا 4 به راحتی نصب جوملا 3 می باشد. نحوه نصب جوملا را در لوکال هاست، از جمله XAMPP ، AMPPS و Laragon توضیح داده ایم تا بدون توجه به هاستی که از آن استفاده می کنید، با هیچ مشکلی روبرو نشوید. با ما همراه با شید تا در هر مرحله نحوه نصب راهنمای جوملا را بررسی کنیم.
به منظور این کار در صفحه مرورگر خود آدرس yourdomain.com/cpanel را وارد کنید.
با نام کاربری و رمز ورود وارد شوید. شرکت های میزبان و هاست معمولاً وقتی برای اولین بار در سایتشان ثبت نام می کنید، یک ایمیل با محتوای مربوطه به شما ارسال می کنند.
بر روی نماد "MySQL Databases Wizard" کلیک کنید.
پس از ورود به این صفحه یک دیتابیس ایجاد کنید.
سپس یک کاربری (یوزر) برای خود بسازید.
اطمینان حاصل کنید که رمز عبور شما به اندازه کافی قوی است.
پس از این مرحله با کلیک کردن بر روی گزینه "All Privileges" همه امتیازات را به کاربری خود بدهید و در ادامه بر روی دکمه پایین صفحه کلیک کنید.
پیام موفقیت آمیز مانند پیام زیر دریافت خواهید دید. در این قسمت ایجاد پایگاه داده شما ایجاد شده است و می توانید به صفحه اصلی (Return home) برگردید.
به سایت رسمی جوملا بروید و آخرین فایل جوملا را بارگیری کنید.
در cPanel خود ، به File Manager دسترسی پیدا کنید.
بعد از ورود به این صفحه شما با لیستی از فایل های مختلف مواجه می شوید، در اینجا به فایل public_html/ دسترسی پیدا کرده و روی دکمه Uplod کلیک کنید.
یا در صورت لزوم ، اگر در حال راه اندازی یک سایت آزمایشی و یا اگر سایت دیگر در پوشه public_html/ هستید، به زیر پوشه فایل public_html/ وارد شوید.
همانند تصویر با کلیک بر روی گزینه "Upload" در بالای تب همین پوشه بسته نصب جوملا را که قبلاً دانلود کرده اید را آپلود کنید.
پس از کلیک بر روی گزینه Upload صفحه ای مانند شکل زیر برای شما باز می شود که می توانید با زدن بر روی دکمه "Select File" فایل تان را بارگذاری کنید.
پس از آپلود کامل قالب، موس خود را روی فایل قالب مدنظر قرار دهید ، بر روی آن کلیک راست کنید و در منوی کشویی بر روی Extract کلیک کنید.
از دامنه وب سایت بازدید کنید. قالب را در هر پوشه ای از هاستتان بارگذاری کرده اید، نام زیر پوشه را به انتهای دامنه اضافه کنید به عنوان مثال:
https: //yourdomainname/subfolder/installation/index.php
اکنون مراحل زیر را دنبال کنید:
به احتمال زیاد در ابتدا صفحه ایی که برای شما باز می شود به زبان انگلیسی است ، اما شما می توانید با کلیک بر روی زبانه کشویی گزینه "انتخاب زبان" زبان فارسی را انتخاب کنید.
← نام سایت: نام وب سایت شما - این گزینه می تواند در هر لحظه در صفحه تنظیمات کلی سایت تغییر یابد.
← توضیحات متا: توضیحات وب سایت (اختیاری) را وارد کنید.
← ایمیل شما : آدرس ایمیل خود را وارد کنید که به شما در بازیابی رمز عبور یا هر بروزرسانی کمک می کند.
← نام کاربری و رمزعبور مدیر: جوملا از "admin" پیش فرض به عنوان نام کاربری کاربر فوق العاده استفاده می کند. شما می توانید آن را مانند گذشته ترک کنید ، یا می توانید آن را تغییر دهید. رمزعبور تنظیم کنید.
← سایت آفلاین: روی کادر بلی یا خیر کلیک کنید. بله - این بدان معنی است که نصب کامل شود، وب سایت جوملا وقتی برای مشاهده صفحه اصلی به وب سایت خود مراجعه می کنید ، پیام "سایت آفلاین است" را نشان می دهد. خیر - این بدان معنی است که وقتی سایت خود را مشاهده می کنید برای مشاهده صفحه اصلی ، سایت زنده است. برای تغییر وضعیت آفلاین در هر زمان می توانید از پیکربندی کلی سایت در قسمت مدیریت استفاده کنید.
← بر روی دکمه "دکمه بعدی" کلیک کنید.
پس از کلیک بر روی دکمه بعدی به صفحه دوم وارد می شود که در این صفحه نیز باید یک سری اطلاعات را در کادرهای مناسب پر کنید که به ترتیب آن ها را توضیح می دهیم:
← نوع پایگاه داده: MySQLi پایگاه داده رایج مورد استفاده است.
← نام هاست: پایگاه داده شما در کجا واقع شده است؟ متداولا localhost است ، اما برخی از میزبان ها از سرور پایگاه داده خاص مانند dbserver1.yourhost.com استفاده می کنند
← نام کاربری: نام کاربری که برای اتصال به پایگاه داده استفاده می شود ( همان یوزر و نام کاربری که در مرحله دو ایجاد کرده اید را اینجا وارد کنید)
← رمزعبور: رمزعبور برای نام کاربری پایگاه داده (اگر هنگام ایجاد پایگاه داده خود رمز ورود را ذخیره نکردید ، آن را خالی نگه دارید).
← نام پایگاه داده: نام مورد نظر را وارد کنید.
← پیشوند جدول : برای اضافه کردن پیشوند در جداول پایگاه داده دیتابیس استفاده می شود که به اجرای چندین سایت در همان پایگاه داده کمک می کند. یک اطلاغات پیش فرض را می گیرد.
← عملبات روی پایگاه داده قدیم : این مورد دو گزینه پشتیبان گیری یا حذف را به شما می دهد. اگر قبلاً یک پایگاه داده ایجاد کرده اید می توانید آن را حذف کرده یا گزینه تهیه نسخه پشتیبان را انتخاب کنید تا یک نسخه پشتیبان از کل اطلاعات پایگاه داده خود بسازید.
← برای ادامه روی دکمه بعدی کلیک کنید.
در این صفحه یکی از موارد روبروی گزینه "نصب اطلاعات نمونه" را متناسب با نیاز و کاربردی که از سایت خود انتظار دارید انتخاب کنید (می توانید همان گزینه اول یعنی هیچکدام را انتخاب کنید با این انتخاب جوملا به صورت خام برای شما نصب می گردد. ) و سپس بر روی دکمه " نصب" کلیک کنید تا مراحل نصب کامل شود. مشاهده خواهید کرد که جوملا فرآیند نصب را روی دستگاه شما شروع می کند. پس از این فرآیند بعد از چند دقیقه پیغام نصب موفقیت آمیز در بالایی صفحه نمایش داده می شود و مطابق شکل زیر صفحه نمایش نصب کننده وب جوملا را خواهید دید. در این مرحله شما باید بر روی گزینه "حذف پوشه Installation جوملا" کلیک کنید که به شما در محافظت از سایت خود کمک می کند تا هیچ شخص دیگری نتواند مجدداً سایت شما را نصب کند. اکنون می توانید با کلیک روی "مدیر" وارد سیستم مدیریتی بشوید و یا با کلیک روی سایت به صفحه اولی سایت خود بروید.
توجه - اگر نصب شما طول کشید و بیش از یک ساعت به اتمام نرسید ، مطابق مراحل زیر تغییراتی را انجام دهید.
پس از پایان آن مرحله، یک صفحه دیگر برای شما مانند تصویر ریر باز می شود. اکنون می توانید با کلیک روی "مدیر" وارد سیستم مدیریتی بشوید و یا با کلیک روی سایت به صفحه اولی سایت خود بروید.
و در پایان با انتخاب گزینه مدیر وارد صفحه ورود به تنظیمات جوملا خود شوید و یا برای دسترسی به پنل مدیریتی جوملا، مرورگر را باز کنید و آدرس را به صورت:
http: // localhost / /administrator/index.php تایپ کنید، سپس صفحه را مطابق شکل زیر دریافت خواهید کرد:
همانطور که در مراحل قبل نشان داده شده است ، نام کاربری و رمز عبوری را که در هنگام نصب ذکر کرده اید وارد کنید و بر روی دکمه ورود کلیک کنید تا به بخش مدیریتی قالب خود وارد شوید.
در اینجا می خواهم مباحث زیر را پوشش دهیم.
در ابتدا جوملا اصلی را همانطور که قبلا ذکر کرده ایم را از سایت خود دانلود کنید. یک بار دیگر مراحل دانلود جوملا را باهم پیش می رویم:
آدرس https://www.joomla.org/download.html را باز کنید ، شما یک صفحه نمایش مانند تصویر زیر را می ببینید -
فایل زیپ جوملا را از سایت رسمی دانلود کنید یا اگر می خواهید فایل های نسخه قبلی خود را بروزرسانی کنید ، بر روی گزینه Upgrade Package کلیک کنید.
مرحله 01: دانلود XAMPP
مزحله 02: ایجاد دیتابیس
جوملا به یک پایگاه داده MYSQL احتیاج دارد. شما باید یک نام برای دیتابیس خود به صورت دلخواه انتخاب کنید ( نام دیتابیس و یوزر شما باید یکی باشد و اگر مرتبط با قالب یا کارتان باشد بسیار بهتر است) ، پس از ساخت دیتابیس شما باید به تب privileages بروید و در آنجا طبق عکس زیر بر روی add user کلیک کرده و یوزر خود را بسازید و یک پسورد به دلخواه برای آن انتخاب کنید(توجه داشته باشید در این بخش باید گزینه host خود را روی local قرار دهید ). سپس به پایین صفحه اسکرول کرده تا به گزینه Global privileges برسید بر روی Check All کلیک کرده و در آخر بر روی گزینه Go کلیک کنید. پس از کلیک بر روی دکمه Go دیتابیس شما ساخته شده است.
در اینجا باید به سراغ فایل جوملایی که دانلود کردید بروید و آن را در پوشه ای اختصاصی در فایل Xampp قرار دهید به طور مثال اگر Xampp شما در درایو C قرار دارد به آدرس زیر بروید و در آنجا یک پوشه به طور مثال به نام try-joomla ایجاد کرده و فایل جوملا را در آن جا اکسترکت کنید و از حالت فشرده خارج کنید.
C drive > Xampp > htdocs > try-joomla >
سپس مرورگر خود را باز کنید و آدرس localhost/yourfoldername را وارد کرده و به جای yourfoldername، نام همان پوشه ای است که فایل جوملا را در آن اکسترکت کرده اید، را ذکر کنید. به طور مثال :
localhost/try-joomla
در این مرحله به بعد در صفحه مرورگر شما همان مراحل قبلی در قسمت "تنظیمات و پیکربندی جوملا (مرحله 05) چگونه به طور دستی جوملا را با استفاده از cPanel نصب کنیم" تکرار می شوند. به همان مرحله جهت انجام مابقی موارد نصب مراجعه فرمایید.
مرحله 01: دانلود AMPPS
مرحله 02 : ایجاد دیتابیس
همانند آموزش قبل (مرتبط با XAMPP ) پس از ساخت دیتابیس شما باید به تب privileages بروید و در آنجا طبق عکس زیر بر روی add user کلیک کرده و یوزر خود را بسازید و یک پسورد به دلخواه برای آن انتخاب کنید(توجه داشته باشید در این بخش باید گزینه host خود را روی local قرار دهید ). سپس به پایین صفحه اسکرول کرده تا به گزینه Global privileges برسید بر روی Check All کلیک کرده و در آخر بر روی گزینه Go کلیک کنید. پس از کلیک بر روی دکمه Go دیتابیس شما ساخته شده است.
در اینجا باید به سراغ فایل جوملایی که دانلود کردید بروید و آن را در پوشه ای اختصاصی در فایل Xampp قرار دهید به طور مثال اگر Xampp شما در درایو C قرار دارد به آدرس زیر بروید و در آنجا یک پوشه به طور مثال به نام joomla ایجاد کرده و فایل جوملا را در آن جا اکسترکت کنید و از حالت فشرده خارج کنید.
C drive > Xampp > htdocs > joomla >
سپس مرورگر خود را باز کنید و آدرس localhost/yourfoldername را وارد کرده و در آنجا yourfoldername همان پوشه ای است که فایل جوملا را در آن اکسترکت کرده اید . به طور مثال :
localhost/joomla
در این مرحله صفحه ای مانند تصویر زیر برای شما نمایش داده می شود:
در این مرحله به بعد در صفحه مرورگر شما همان مراحل قبلی در قسمت "تنظیمات و پیکربندی جوملا (مرحله 05) چگونه به طور دستی جوملا را با استفاده از cPanel نصب کنیم" تکرار می شوند. به همان مرحله جهت انجام مابقی موارد نصب مراجعه فرمایید.
مرحله 01 : دانلود Laragon
مرحله 02: تنظیمات و پیکربندی Laragon
مرحله 03: ایجاد پروژه (project)
مرحله 04: تنظیمات و پیکربندی جوملا
در این مرحله به بعد در صفحه مرورگر شما همان مراحل قبلی در قسمت "تنظیمات و پیکربندی جوملا (مرحله 05) چگونه به طور دستی جوملا را با استفاده از cPanel نصب کنیم" تکرار می شوند. به همان مرحله جهت انجام مابقی موارد نصب مراجعه فرمایید.
اکنون می خوهیم مراحل نصب جوملا 4 را در localhost به شما نشان دهیم. در اینجا از XAMPP به عنوان هاست استفاده کرده ایم. بیاید با هم شروع کنیم:
توجه: مرحله 01 و مرحله 02 را در اینجا نیز تکرار می کنیم، لطفا برای انجام این مراحل به آموزش مراجعه کنید.
در اینجا باید به سراغ فایل جوملایی که دانلود کردید بروید و آن را در پوشه ای اختصاصی در فایل Xampp قرار دهید به طور مثال اگر Xampp شما در درایو C قرار دارد به آدرس زیر بروید و در آنجا یک پوشه به طور مثال به نام joomla4 ایجاد کرده و فایل جوملا را در آن جا اکسترکت کنید و از حالت فشرده خارج کنید.
C drive > Xampp > htdocs > joomla4 >
سپس مرورگر خود را باز کنید و آدرس localhost/yourfoldername را وارد کرده و به جای yourfoldername، نام همان پوشه ای است که فایل جوملا را در آن اکسترکت کرده اید، را ذکر کنید. به طور مثال : localhost/joomla4
به شما یک رابط کاربر UI مانند زیر ارائه می شود. اکنون ، آن را مانند شکل زیر تنظیم کنید
1399-1391 © تمامی حقوق مربوط به وب سایت جوم آریا ( شرکت فناوری آریا خرم ) می باشند .
با افتخار نیرو گرفته از سیستم مدیریت محتوای جوملا
میزبانی هاست وب سایت جوم آریا بر روی سرورهای قدرتمند : میزبان فا