فایل php.ini چیست؟
فایل php.ini یک فایل ویژه برای مدیریت و به تحت کنترل گرفتن نرم افزارهای توسعه داده شده با زبان PHP و مفسر زبان php است. به عبارت دیگر این فایل همان فایل پیکربندی زبان php است، که میتواند تغییرات انجام شده بر روی زبان PHP را به کاربر نشان دهد و یا کاربر آن تغییرات را بر اساس نیازهای خود، اصلاح و یا تغییر دهد. در این فایل میتوان از دوحالت تنظیمات استفاده نمود. در حالت اول تنظیمات پیش فرض وجود دارد و در حالت دوم کاربر می تواند، تنظیمات پیش فرض ذخیره شده در آن را تغییر دهد.
زمانی که هاست و دامنه خود را از شرکت ارائه دهنده خدمات میزبانی وب تهیه میکنید، سرورهای شرکت ارائه دهنده خدمات وب بر اساس تنظیمات پیش فرض پیکربندی شدهاند. در صورتی که اگر کاربر بخواهد یک یا چند تنظیمات را تغییر یا اصلاح کند، می تواند به این فایل رجوع کند.
کاربر می تواند برخی از دستورات، از قبیل”register_globals ” و فعال کردن و دسترسی به لاگ خطاها، و یا تغییر مقدار حجم پیش فرض آپلود برای فایلهای آپلود شده درون سیستمهای مدیریت محتوا (همچون وردپرس، جوملا و ...) را از طریق یک اسکریپت PHP درون این فایل استفاده کند و آن را بر اساس نیارهای خود مدیریت کند.
نحوه تغییر مقدار حجم پیش فرض آپلود دادهها به صورت Localhost در سیستمهای مدیریت محتوا وردپرس و جوملا:
معولاً برای شبیه سازی سرور بر روی سیستمهای شخصی، کاربران از نرم افزارهایی به نامهای XAMPP و یا WampServer استفاده میکنند. در ادامه مطلب به نحوه دسترسی به فایل PHP.ini در این دو نرم افزار و نحوه تغییر دادن میزان حجم بارگذاری دادهها در سیستمهای مدیریت محتوا را توضیح خواهیم داد.
1) نحوه دسترسی به فایل PHP.ini در XAMPP سرور:
در زمپ سرور می توان به 2 روش به فایل PHP.ini دسترسی داشت.
روش اول: در این روش برای دسترسی به این فایل کافی است، که نرم افزار XAMPP را اجرا کرده و سرویسهای مورد نظر را فعال کرد. سپس بر روی دکمه config کلیک کرده و بر روی فایل php.ini کلیک میکنیم، تا وارد این شویم.
روش دوم: در این روش به مسیر زیر مراجعه کرده و سپس فایل php.ini را با استفاده از یک ویرایشگر متن همچون Notepad++ باز میکنیم.
درایو محل نصب\XAMPP\php\php.ini
2) نحوه دسترسی به فایل PHP.ini در WampServer:
برای دسترسی به فایل PHP.ini در WampServer، در این روش به مسیر زیر مراجعه کرده و سپس فایل php.ini را با استفاده از یک ویرایشگر همچون Notepad++ باز میکنیم.
bin\php\php5.6.4\php.ini
سپس در فایل PHP.ini به دنبال دو آیتم به نامهای upload_max_filesize و post_max_size گشته و حجم مورد نظر را در جلوی آنها بر اساس واحد مگابایت وارد میکنیم. به عنوان مثال در زیر مقدار 100 مگابایت وارد شده است.
upload_max_filesize 100M
post_max_size 100M